Diner Recepten

Caponata

30 juni
Caponata van Roos in de Keuken

Het recept voor een goede caponata mag bij geen enkele kok ontbreken. Iedereen heeft z’n eigen variant! Dit is mijn versie van het klassieke Italiaanse recept.

Caponata

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ongeveer 1 uur inclusief 30 minuten wachttijd
Allergie info: Lactosevrij, Glutenvrij

Ingrediënten:
– 2 grote aubergines
– zout
– 4 el olijfolie
– 2 grote uien
– 3 knoflooktenen
– 1 bosje basilicum
– 2 stengels bleekselderij
– 400 gr gepelde tomaten (ik gebruik de gepelde tomaten van Fattoria La Vialla)
– 400 gr cherrytomaten
– 10 groene olijven, zonder pit
– 50 gr pijnboompitten
– 4 el appelkappertjes
– 2 el rode wijnazijn


Snijdt de grote aubergines in stukjes, doe ze in een vergiet, strooi er flink wat zout over en laat 30 minuten staan. Spoel de aubergine om en dep de stukjes aubergine droog. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan en bak de aubergine goudbruin. Haal de aubergine uit de pan.

Snipper de uien, hak de tenen knoflook fijn en snijdt de steeltjes van het bosje basilicum klein. Snijdt de bleekselderij overlangs doormidden en maak dan blokjes van 1 cm. Halveer de olijven. Rooster de pijnboompitten.

Verhit nu de andere helft van de olijfolie in dezelfde pan en bak de uien, de knoflook, de basilicum-steeltjes en de bleekselderij zachtjes tot de groenten zacht zijn. Voeg de gepelde tomaten en de cherrytomaten toe en en bak ze 5 minuten mee. Voeg dan de aubergines toe aan het gerecht en verdeel de olijven over de pan. Voeg de pijnboompitten, de kappertjes en de rode wijnazijn toe. Laat het gerecht nog 5 minuten pruttelen.

Laat het gerecht afkoelen. Je kunt de caponata koud of lauwwarm serveren.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply