Fijne Hapjes Recepten

Huisgemaakte choucroute

11 maart
Huisgemaakte choucroute van Roos in de Keuken

Een klein FijnHapje waarin de smaken van het klassieke recept uit de Elzas met appels, zuurkool, witte wijn, spekzwoerd, varkenskoteletten en de kruiden tot één geheel zijn gesmeed. Een hapje van de herfst dat alle jaargetijden kent!

Een “Fijn Hapje” is een klein gerechtje, een lust voor het oog, waar het ingrediënt centraal staat. Het is niet moeilijk om te bereiden, het vraagt wel om je aandacht. In de serie “Fijne Hapjes” deel ik eens in de twee weken een recept, stel er je eigen walking diner, 7-gangen menu of luxe borrel mee samen!

Huisgemaakte choucroute

Aantal hapjes: 4
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten
Allergie info: Lactosevrij, glutenvrij

Ingrediënten:
– 200 gr zuurkool
– een glas witte wijn (aanrader: Pinot Blanc)
– halve verse rookworst
– 2 varkensworsten
– 200 gr katenspek
– 2 plakken casselerrib
– 2 el olijfolie
– 1 appel
– handvol rozijnen


Doe de zuurkool in een pan en doe de appel, rozijnen, katenspek, varkensworst en witte wijn erbij. Laat de zuurkool ongeveer 20 minuten zachtjes stoven.

Verwarm ondertussen de rookworst en bak de casselerrib in wat olijfolie.

Leg de zuurkool bij de casselerrib op vier bordjes en schik daarover de rookworst (in plakjes) en de casselerrib bij.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply