Ontbijt Recepten Zoet

Muffins van kaneel

4 maart
Kaneel muffins op Roos in de Keuken

Ooit gehoord van muffins uit de stoomkoker? Vanaf vandaag wel! De muffins zijn heerlijk subtiel van smaak en door het gebruik van stoom blijven ze heerlijk smeuïg.

Muffins van kaneel

Aantal stuks: 8
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten (inclusief stoomtijd)
Allergie info: Lactosevrij, Glutenvrij

Ingrediënten:
– 150 gr rijstbloem
– 75 gr zelfrijzend bakmeel
– 1/2 el bakpoeder
– 1 tl gist
– 95 gr fijne kristalsuiker
– snufje zout
– 200 ml kokosmelk
– 2 el water
– 1/2 el kaneel
– 1/2 el palmsuiker
– 1/2 tl gemalen kardemom
– 1/2 tl gemalen kruidnagel


Voor dit recept gebruik ik mijn stoomkoker. Je kunt echter ook heel goed gebruik maken van een pan met water en een stoommandje!

Meng alle ingrediënten voor de muffins door elkaar en laat het beslag een half uurtje op kamertemperatuur staan. Je zult merken dat het beslag wat luchtiger wordt.

Neem nu acht kleine bakjes (vet die even in!) voor in de stoompan (ovenbestendig) en verdeel het beslag over de vormpjes. Zorg dat je de vormpjes niet tot aan de nok toe vult, het beslag gaat namelijk flink rijzen!

Zet je stoomkoker aan, of vul een pan met water, en zet de vormpjes in het stoommandje. Stoom de muffins ongeveer 10 minuten.

Serveer de muffins met geraspte kokos en wat rood fruit. Dit is een leuk “bijgerecht” voor je paasontbijt!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply