Recepten Zoet

Amandelcake met karameltopping

14 februari

Alsof een zalig amandelcake’je nog niet genoeg is.. Voor speciale dagen mag je daar een topping met Dulce de Leche bij nemen. Genieten van iedere hap!

  • ongeveer 15 cake’jes
  • 60 minuten bereidingstijd (incl oven)
  • lactosevrij

Ingrediënten

  • 200 gr plantaardige boter
  • 200 gr bruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 gr zelfrijzend bakmeel
  • 100 gr amandelmeel
  • snuf zout

Voor de topping

  • 85 gr plantaardige boter
  • 55 gr lactosevrije roomkaas
  • 200 gr poedersuiker
  • 115 gr dulce de leche
  • eventueel versiering

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Mix de plantaardige boter met de basterdsuiker tot dit een smeuïge massa is. Voeg dan een voor een de eieren toe. Als laatste voeg je het vanille extract toe.

Meng nu het zelfrijzend bakmeel, het amandelmeel en het snufje zout mee. Mix nog een een tijdje op niet al te hoge snelheid, je ziet de kleur lichter worden, dat is goed.

Verdeel het beslag over 15 cakevormpjes. Schuif in de oven.

Maak ondertussen de topping. Mix de boter zacht met de roomkaas. Spatel dan de poedersuiker en de Dulce de Leche erdoor. Giet de topping in een spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.

Na 25 minuten prik je met een sateprikker in het midden van een cake’je. Als je de sateprikker eruit haalt moet hij zo goed als schoon zijn. Laat de cake’jes afkoelen.

Spuit de topping op de cake’jes en versier!

You Might Also Like