Recepten Zoet

Amandelkoekjes met Amaretto

9 juli
Amandelkoekjes met Amaretto

Deze amandelkoekjes met Amaretto zijn altijd een succes, als ik gasten krijg maak ik eigenlijk altijd een dubbele portie! Door de palmsuiker in het recept worden de amandelen en de Amaretto wat mij betreft optimaal verenigd.

Palmsuiker wordt gewonnen uit de bloesem van specifieke palmbonen en wordt daarna ingekookt. De smaak is vergelijkbaar met die van bruine suiker maar neigt iets meer naar karamel. Doordat palmsuiker onbewerkt is zijn de vitaminen en mineralen behouden gebleven, dat maakt dat je palmsuiker beter kunt gebruiken dan normale – geraffineerde – suiker. Daarnaast heeft palmsuiker een lagere glycemische indexwaarde dan veel andere zoetmiddelen, de glycemische indexwaarde zegt iets over de snelheid waarmee koolhydraten in de darmen worden verteerd en als glucose in het bloed worden opgenomen. Het betekent eigenlijk dat je bloedsuikerspiegel bij het gebruik van palmsuiker stabieler blijft dan bij gewone suiker. Handig, want als je bloedsuikerspiegel schommelt krijg je steeds weer trek in iets lekkers.

Amandelkoekjes met Amaretto

Bereidingstijd: ongeveer 40 minuten
Aantal stuks: ongeveer 30
Allergie info: Lactosevrij, Glutenvrij

Ingrediënten:
– 2 eiwitten
– 2 el palmsuiker
– 3 el Amaretto
– 150 gr amandelmeel
– een snufje (Keltisch) zeezout


Verwarm de oven voor op 150°C.

Klop de eiwitten met het zeezout stijf, voeg de palmsuiker en de Amaretto geleidelijk toe. Als je de mengkom op z’n kop kunt houden zijn de eiwitten goed genoeg geklopt. Voeg het amandelmeel toe en roer tot een gladde massa.

Maak gebruik van twee lepels als je kleine hoopjes beslag op de bakplaat legt. Probeer de amandelkoekjes rond te maken, ze mogen een doorsnede van ongeveer 2 cm hebben.

Zet de amandelkoekjes in de oven voor 30 minuten. Zet na 15 minuten de oven op 175°C. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Schrik niet als de koekjes op zijn voordat je er erg in hebt!

You Might Also Like