Ontbijt Recepten

Avocadoscones

20 oktober
Avocado scones

Scones met avocado in plaats van boter, ideaal voor mensen met een lactose intolerantie. Ik maak ze regelmatig op zondagochtend, scones zijn niet heel lastig om te maken en ze kleden het ontbijt wel luxueus aan. Ik maak ze in een ronde vorm, in Engeland kan je daar de luxere en duurdere variant aan herkennen!

Avocadoscones

Aantal scones: 10
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten
Allergie info: Lactosevrij

Ingrediënten:
– 70 gr havermoutvlokken
– 100 gr patisserie bloem
– 1,5 tl bakpoeder
– snufje zout
– ½ rijpe avocado
– 60 ml kokosmelk
– 30 ml ahornsiroop
– het merg van 1 vanillestokje
– 25 gr gedroogde cranberry’s


Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Maal de havermoutvlokken in een blender of koffiemolen fijn en meng met de patisserie bloem en het zout.

Mix met de staafmixer de avocado, kokosmelk, ahornsiroop en het vanillestokje tot een homogeen mengsel. Giet de kokos juice door het bloemmengel en kneed er een bal van.

Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 2,5 cm dik. Neem nu een glas, bijvoorbeeld een bierglas, en steek rondjes uit het deeg. Ga door totdat je al het deeg hebt gebruikt. Bestrooi de scones dan met de gedroogde cranberry’s.

Bak de scones 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen voordat je ze eet. Goedemorgen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.