Lunch Recepten

Bagel met chili-avocadospread en gegrilde groente

26 juli
Bagel met chili-advocadospread en gegrilde groenten

Al vanaf jongs af aan ben ik dol op bagels, het korstje en de ietwat zoetige binnenkant maken waarschijnlijk dat ik er zo gek op ben. Ik vind het leuk om wat te experimenteren met het beleg, deze bagel heb ik onlangs tijdens een korte vakantie gemaakt. Hij viel in de smaak!

Bagel met chili-avocadospread en gegrilde groente

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten
Allergie info: Lactosevrij

Ingrediënten:
– 2 bagels
– ½ aubergine
– ½ courgette
– 3 el olijfolie
– 1 tl (gedroogde) tijm
– zwarte peper
– 1x het recept voor chili-advocadospread
– een handje geraspte Parmezaanse kaas*

* Let bij een lactose intolerantie op dat de Parmezaanse kaas lang genoeg gerijpt heeft. Zie voor meer informatie mijn blog over lactose intolerantie.


Snijd de aubergine en de courgette in dunne plakjes. Verrijk de olijfolie met de tijm en de zwarte peper.

Smeer de aubergine- en courgetteplakken in met de olijfolie en gril ze vervolgens gaar.

Snijd de bagels open en smeer aan de onderkant de chili-avocadospread. Beleg de bagel vervolgens met de aubergine en de courgette en bestrooi als laatst met de Parmezaanse kaas. Leg de bovenkant van de bagel op je belegde onderkant en je hebt een voortreffelijke lunch!

You Might Also Like