Recepten Zoet

Balletjes van karamel-chocolade

10 juni
Karamel-chocolade balletjes van Roos in de Keuken

Anno 2018 heeft eigenlijk ieder gezin zijn eigen vaste recept voor chocoladeballen. Ik heb ze jaren geleden leren kennen door Rens Kroes (er staat een verrukkelijk recept in haar eerste boek – Power Food) en heb er in de loop van de tijd mijn eigen twist aan gegeven. Resultaat, mijn eigen chocolade-karamel balletje.

Mijn chocolade-karamel balletje

Voor ongeveer 30 balletjes
Bereidingstijd: ongeveer 1 uur
Allergie info: Lactosevrij, Glutenvrij

Ingrediënten:
– 200 gr Medjoul dadels
– 175 gr gemengde noten
– 50 ml cacaoboter
– 3 el cacaopoeder
– 1 el chiazaad
– 4 el kokosrasp


Laat de dadels ongeveer 15 minuten weken in water. Doe ze daarna samen met de gemengde noten in de blender en mix tot je een zacht beslag hebt. Verwarm de cacaoboter in een pannetje en meng dit samen met het cacaopoeder en het chiazaad door het dadelmengsel heen.

Draai nu ongeveer 30 balletjes van je dadel-chocolade mengsel. Wat mij betreft zijn kleine balletjes lekkerder dan grote ballen. Tot slot haal je alle balletjes door het kokosrasp zodat ze rondom goed bedekt zijn.

Zet ze ten minste een half uurtje in de koelkast om op te stijven. Geniet!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.