In mijn blog over de rooibos thee van Amanprana heb ik al verteld dat deze thee perfect geschikt is om gerechten mee te bereiden. Ik gebruik vaak Aceto Balsamico en vond het erg leuk om te experimenteren of ik de zoete smaak van Rooibos kon laten terugkomen in mijn gerechten. Het resultaat is verbluffend, een hele natuurlijke smaak die perfect samengaat met bijvoorbeeld verschillende groentes. Ineens is mijn balsamico het hoofdingrediënt van de maaltijd!
Balsamico met rooibos
Voor ongeveer 50 ml
Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten
Allergie info: Lactosevrij, glutenvrij
Ingrediënten:
– 150 ml aceto balsamico
– 1 tl rooibos thee van Amanprana
– 1 tl honing
Doe alle ingrediënten met elkaar in een pannetje en verwarm zachtjes. Zorg dat de thee goed oplost in de balsamico azijn.
Als de balsamico azijn ongeveer voor de helft is ingekookt zet je het vuur uit en laat je de balsamico crème afkoelen.