Diner Recepten

Beer Can Chicken

8 augustus
beer can chicken green egg

Een waarschuwing vooraf is wel op zijn plaats, zodra je ooit een stukje sappige kip – bereid als Beer Can Chicken – hebt gegeten wil je nooit meer anders. Een sappig kippenpootje, geserveerd in de sappen die zijn opvangen en het uitje dat daarin is gegaard. Het korstje van de kip is knapperig en je proeft de rook van de BBQ er subtiel in. De combinatie met de rozemarijn en de steranijs doet je zwijgen.

Beer Can Chicken

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ongeveer 75 minuten
Allergie info: Lactosevrij, Glutenvrij

Ingrediënten:
– 1 grote scharrelkip
– kipkruiden
– scheutje witte wijn
– 2 el whisky
– 2 steranijs
– 3 takjes rozemarijn
– 1 flesje bier
– 4 kleine uien, geschild en in kwarten gesneden

Je hebt voor het bereiden van een Beer Can Chicken ook een BBQ toebehoren nodig.


Begin met de kip, haal de touwtjes van de poten en smeer de kip in met wat kipkruiden. De kip mag er lekker mee ingesmeerd zijn. Je kunt eventueel een beetje olijfolie gebruiken om de kipkruiden van gemakkelijker te verdelen.

Neem nu het toebehoren voor op de BBQ, ik gebruik de Weber Gevogeltestomer. In het midden zit een reservoir waarin je de whisky, wat witte wijn, de steranijs en de rozemarijn in doet. Zet het kapje erop en zet dan de kip, onderkant naar beneden, op de stomer. Sluit de bovenkant van de kip af met de stopper.

In het bakje zelf schenk je het biertje en leg je de ui.

Zet de kip in de BBQ en zet voor ongeveer 45-60 minuten op 200°C (afhankelijk van de grote van de kip). Veel succes en alvast – eet smakelijk!

You Might Also Like