Hartige snacks Recepten

Borrelpizza met balsamico uien en vijg

25 februari

Soms ben ik gewoon heel erg in-to de pizza. Maanden niet gegeten en dan staat het twee keer per maand op het menu. Ik had nog een bodem over en heb er de volgende dag deze borrelpizza van gemaakt. Nou, dat is een succesnummer gebleken!

  • een borrelpizza met 8 stukken
  • lactosevrij
  • ongeveer 15 minuten bereiden + 10 minuten in de oven

Ingredienten

  • één pizzabodem, ik gebruik de Magioni Bloemkool pizzabodem
  • 15 gr plantaardige boter
  • 125 gr rode uien, in ringen
  • 1/2 el bruine basterdsuiker
  • 1/2 el balsamico azijn
  • 1 bol lactosevrije mozzarella
  • 1 verse vijg, in vieren
  • plukje rucola

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Verhit de boter in een koekenpan met dikke bodem. Bak de uien zachtjes mee tot ze glazig en zacht zijn. Voeg dan de suiker en de balsamicoazijn toe en bak de uien nog 1 minuut op hoog vuur. Zet het vuur laag een laat de uien zachtjes pruttelen, neem hier ongeveer 5 minuten de tijd voor.

Magioni Bloemkool pizzabodem gebruikt, schuif de bodem dan 3 minuten in de voorverwarmde oven voordat je hem belegd.

Verdeel de uien over de pizzabodem. Leg nu de plakjes mozzarella erop. Schuif de pizza voor 10 minuten in de oven. De laatste twee minuten leg je ook de vijgen op de pizza.

Garneer met rucola.

You Might Also Like