Hartige snacks Recepten

Bruschetta

17 september
Bruschetta

Heel lang geleden, als klein meisje, heeft mijn vader mij meegenomen naar Londen. Samen een weekendje weg, mijn moeder en broertje bleven thuis. Het was heel stoer om samen met mijn vader deze stad te bezoeken, we hebben ook van alles gedaan. Harrods, het reuzenrad, een theatervoorstelling van de Lord of the Rings (waar ik overigens weinig van meegekregen heb, maar de stoelen lagen lekker). ’s Middags lunchten we bij een klein restaurantje, daar at ik voor het eerst bruschetta. Sindsdien maken we bij mijn ouders thuis regelmatig het bekende krokante stokbroodje met kleingesneden tomaat. Ik waan me altijd weer met mijn vader in Londen.

Bruschetta

Aantal hapjes: 20
Bereidingstijd: ongeveer 45 minuten
Allergie info: Lactosevrij

Ingrediënten:
– 1 groot stokbrood
– 500 gr mooie tomaten
– handje basilicumblaadjes
– 2 teentjes knoflook + 1 teentje om het stokbrood mee in te smeren
– 3 el olijfolie + 3 el om het stokbrood mee in te smeren
– zwarte peper en zout


Pers 1 teentje knoflook uit en roer de knoflook door 3 eetlepels olijfolie.

Snijdt het stokbrood in stukken van 10 cm en dan door de helft. Smeer alle helften in met het olijfolie-knoflook mengsel en grill de broodjes tot ze net krokant worden.

Ontdoe de tomaten van de pitjes en vochtige binnenkant en snijdt het vruchtvlees in kleine stukjes (blokjes van 0,5 cm). Meng de tomaten met de fijngesneden basilicum, de olijfolie, 2 teentjes geperste knoflook en zout en peper.

Verdeel de tomaten over de knapperige stokbroodjes.

You Might Also Like