Fijne Hapjes Recepten

Carpaccio van rode biet

9 oktober
Carpaccio van rode biet van Roos in de Keuken

Bietjes samen met pittige rucola, Parmezaanse kaas, zonnebloempitten en de altijd bijzondere pompoenzaadolie zijn verrukkelijk!

Een “Fijn Hapje” is een klein gerechtje, een lust voor het oog, waar het ingrediënt centraal staat. Het is niet moeilijk om te bereiden, het vraagt wel om je aandacht. In de serie “Fijne Hapjes” deel ik eens in de twee weken een recept, stel er je eigen walking diner, 7-gangen menu of luxe borrel mee samen!

Carpaccio van rode biet

Aantal hapjes: 4
Bereidingstijd: ongeveer 15 minuten
Allergie info: Lactosevrij*, glutenvrij

Ingrediënten:
– 500 gr gekookte zoete rode bietjes
– 50 gr rucola
– 2 el zonnebloempitten
– 60 gr Parmzaanse kaas, geschaafd
– 2 el pompoenzaadolie
– zwarte peper uit de molen

* Zorg dat je voor een lactosevrij dieet een Parmezaanse kaas hebt die lang genoeg gerijpt heeft. Zie voor meer informatie mijn blog over lactose intolerantie.


Snijdt de rode bietjes in heel dunne plakjes (probeer plakjes te maken van ongeveer een halve centimeter).

Neem de helft van de rucola en hak deze fijn.

Rooster de zonnebloempitten.

Schik de plakjes biet dakpansgewijs over vier borden. Besprenkel de biet met de pompoenzaadolie.
Verdeel de fijngesneden rucola en de zonnebloempitten over de biet carpaccio. Strooi er de geschaafde Parmezaanse kaas over.

Leg in het midden van de carpaccio een plukje rucola en maal verse peper over het gerecht.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.