Diner Recepten

Chocolademousse met lapsang souchong en Whisky

14 december
Chocolademousse

Ik hou wel van traditionele gerechten met kerst, voor mij is kerst niet per se de gelegenheid om heel fusion te koken. Wat ik wel leuk vind is om traditionele gerechten een eigentijdse, doch klassieke touch mee te geven. Toen mijn vader deze chocolademousse proefde zei hij dat hij nog nooit zo’n lekkere variant had gegeten, dat was precies de bedoeling! Door de lapsang souchong krijgt de chocolade een rokerige smaak en de whisky maakt het nog intenser. Iedereen zal smullen van dit toetje!

Chocolademousse met lapsang souchong en Whisky

Aantal personen: 6
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten
Allergie info: Lactosevrij, Glutenvrij

Ingrediënten:
– 150 gr pure chocolade
– 5 gr chiazaad
– 45 gr koud water
– 50 gr suiker
– ½ el lapsang souchong thee
– 3 grote eieren
– 2 el whisky
– snufje zout
– grof gemalen rauwe cacao nibs
– 6 frambozen


Week het chiazaad in het koude water. Het chiazaad wordt hierdoor gel-achtig en kan gebruikt worden als bindmiddel.

Maal de suiker en de thee in een koffiemolen fijn. Mix de eierdooiers met de theesuiker en de whisky romig. Het kan even duren voordat je echt een romige substantie krijgt, heb geduld en zet de mixer op een hoge stand.

Verwarm de chocolade au-ban-marie. Blijf roeren in de schaal met chocolade en laat niet onnodig door verwarmen. Laat de chocolade iets afkoelen en roer er dan de gel-achtige chiazaadjes doorheen (inclusief vocht). Meng ook het romige eierdooier mengsel door de chocolade heen.

Klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Roer de eiwitten door het chocolade mengsel. Verdeel de chocolademousse over zes mooie glazen. Zet de chocolademousse minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Garneer de mousse met fijngehakte rauwe cacao nibs en een framboos. Geniet ervan!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.