Fijne Hapjes Recepten

Confit van eend

29 januari
Confit van eend van Roos in de Keuken

Het konfijten van vlees gebeurde vroeger om het te conserveren. De verrukkelijke smaak  vormt anno nu de reden voor deze bereiding. Probeer deze zeer langzaam in vet gegaarde eenden- of ganzenbout. Een historisch Fijn Hapje!

Een “Fijn Hapje” is een klein gerechtje, een lust voor het oog, waar het ingrediënt centraal staat. Het is niet moeilijk om te bereiden, het vraagt wel om je aandacht. In de serie “Fijne Hapjes” deel ik eens in de twee weken een recept, stel er je eigen walking diner, 7-gangen menu of luxe borrel mee samen!

Japanse tartaar van Coquille

Aantal hapjes: 4
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten
Allergie info: Lactosevrij, glutenvrij

Ingrediënten:
– 4 geconfijte eendenbouten
– 2 el aceto balsamico
– 4 mooie koolbladeren, gepocheerd


Verwarm de eendenbouten in een pannetje heel langzaam in hun eigen vet. Pak de bouten als ze warm zijn uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Zet de schaal voor 10 minuten onder de grill.

Leg de koolbladeren op vier borden. Leg op elk blad een eendenbout en besprenkel de bout met wat aceto balsamico.

You Might Also Like