Fijne Hapjes Recepten

Coquille in olijfolie

6 november
Coquille in olijfolie, een fijn hapje van Roos in de Keuken

Een gestapelde carpaccio van de beste coquilles in de zachtste olijfolie. De Szechuan peper maakt het af. Zo lekker, zo compleet en zo puur. Een echt Fijn Hapje.

Een “Fijn Hapje” is een klein gerechtje, een lust voor het oog, waar het ingrediënt centraal staat. Het is niet moeilijk om te bereiden, het vraagt wel om je aandacht. In de serie “Fijne Hapjes” deel ik eens in de twee weken een recept, stel er je eigen walking diner, 7-gangen menu of luxe borrel mee samen!

Coquille in olijfolie

Aantal hapjes: 4
Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten
Allergie info: Lactosevrij, glutenvrij

Ingrediënten:
– 8 coquilles
– 4 el olijfolie
– Szechuan peper
– takje peterselie


Hak de peterselie fijn.

Snijdt de coquilles allemaal in 5 dunne plakes.

Maak ieder hapje apart (4 stuks totaal). Leg een scheutje olijfolie op de onderkant van het schaaltje. Leg hier dakpansgewijs twee plakjes coquilles op. Schenk een scheutje olijfolie op de plakjes en leg weer 2 plakjes coquille erop. Herhaal dit nog drie keer.

Maal wat Szechuan peper over het torentje van coquille en maak het gerecht af met wat peterselie.

You Might Also Like