Ontbijt Recepten Zoet

Fruitige koek

4 februari
Fruitkoek van Roos in de Keuken

Als ontbijt, als snack tussendoor of als zoetig “nagerecht” bij je lunch: deze fruitkoeken zijn ideaal om in je koelkast te hebben liggen. De appel en de cranberry zorgen voor een zoetje, de honing en pindakaas maken er een smeuïg, bijna spijzig, geheel van. Verrukkelijk!

Fruitige koek

Voor ongeveer 8 koeken
Bereidingstijd: ongeveer 1 uur inclusief oventijd
Allergie info: Lactosevrij

Ingrediënten:
– 2 el gesmolten kokosolie
– 2 el pindakaas
– 3 el honing
– 2 rijpe bananen
– 1 appel, in kleine blokjes
– 175 gr havermout
– 75 gr cranberries
– 100 gr rozijnen
– 25 gr zonnebloempitten
– 25 gr chia zaad
– 25 gr pompoenpitten


Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem een steelpannetje en vermeng de kokosolie met de pindakaas en de honing. Haal de pan van het vuur en roer door een mengkom met de overige ingrediënten.

Neem een bakblik voor muffins en verdeel het mengsel over de vormpjes. Druk de koeken even goed aan. Schuif de koeken voor 45 minuten in de oven.

Bewaar de fruitkoeken in de koelkast.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.