Fijne Hapjes Recepten

Gazpacho met Parmezaanse kaas

31 juli
Gazpacho met Parmezaan

Het klassieke Spaanse recept met vol rijpe tomaten, paprika, knoflook en komkommer in een heerlijke soep. De Parmezaanse kaas maakt het af en verrast!

Een “Fijn Hapje” is een klein gerechtje, een lust voor het oog, waar het ingrediënt centraal staat. Het is niet moeilijk om te bereiden, het vraagt wel om je aandacht. In de serie “Fijne Hapjes” deel ik eens in de twee weken een recept, stel er je eigen walking diner, 7-gangen menu of luxe borrel mee samen!

Gazpacho met Parmezaan

Voor 4 glaasjes
Bereidingstijd: ongeveer 25 minuten
Allergie info: Lactosevrij, Glutenvrij

Ingrediënten:
– 200 gr tomaten
– 1 komkommer
– 2 rode paprika’s
– 1 teentje knoflook
– 3 el olijfolie
– 2 el sherryazijn
– 30 gr Parmezaanse kaas*, geraspt
– Peper en zout

Voor een lactosevrij dieet moet je erop letten dat de Parmezaanse kaas lang genoeg gerijpt heeft. Zie voor meer informatie mijn blog over lactose intolerantie.


Houd 1 tomaat, 10 cm komkommer en 1 paprika achter voor de garnering.

Ontvel de tomaten en schep de zaadjes eruit. Schil de komkommer en snijd hem grof. Verwijder de zaadjes uit de paprika en snijd hem grof.

Pureer de groenten, knoflook en olijfolie in de blender. Controleer de textuur als de ingrediënten gemixt zijn, voeg desnoods wat water toe als de gazpacho te dik is. Breng op smaak met peper en zout, roer er de sherryazijn door.

Zet de gazpacho in de koelkast.

Maak voor de garnering een julienne van tomaat en paprika en spaghetti van komkommerschil.

Verdeel de gazpacho in vier glaasjes en leg er de geraspte Parmezaanse kaas op. Steek de gesneden groente in het glas, garneer met de komkommerspaghetti.

You Might Also Like