Als je gedroogde tomaatjes uit eigen keuken proeft wil je nooit meer anders. Je gerecht smaakt zo veel intenser en een gemakkelijke maaltijd krijgt zo veel meer liefde mee als je deze tomaten als ingrediënt gebruikt. Van te voren zie je misschien op tegen de 36 uur droogtijd maar eenmaal in je mond is elke minuut het je waard geweest, beloofd!
Gedroogde tomaatjes
Voor 40 stuks
Bereidingstijd: ongeveer 15 minuten + 36 uur droogtijd
Allergie info: Lactosevrij, glutenvrij
Ingrediënten:
– 10 mooie tomaten
– 2 tenen knoflook, geperst
– 2 el olijfolie
– 1 el oregano
– 1 el tijm
– 1 el basilicum
Pak alvast een grote mengkom waarin je de tomaten gemakkelijk met de kruiden kunt omscheppen. Snijdt de tomaten in vieren en bestrooi met alle kruiden, knoflook en olijfolie. Meng met je handen lekker door elkaar, de tomaten moeten goed ingesmeerd zijn met het mengsel.
Verdeel de tomaten nu over drie droogroosters en zet het droogapparaat aan op 55 graden. De komende 36 uur ga je genieten van de zachte tomatengeuren die de keuken zullen verrijken!