Recepten Zoet

Gember-citroentaart

8 oktober
Citroen-gembertaart

Een spannende combinatie vind je niet, gember en citroen? Toch had ik er tijdens het maken van deze taart veel vertrouwen in dat dit een succesrecept ging worden. Doordat er zowel gemberpoeder als stemgember in het deeg verwerkt zit is het contrast met de citroen heel natuurlijk!

Gember-citroentaart

Voor ongeveer 10 punten taart
Bereidingstijd: ongeveer 2 uur
Allergie info: Lactosevrij

Ingrediënten:

Voor het deeg
– 250 gr patisseriebloem
– 1 tl gemberpoeder
– 2 eieren
– 70 gr fijne kristalsuiker
– 60 gr kokosolie
– 3 stemgemberbolletjes, in kleine stukjes gesneden

Voor de vulling
– 4 el abrikozenjam
– 2 citroenen
– 75 gr fijne kristalsuiker


Begin met het deeg. Meng het bloem met de gemberpoeder.

Mix de eieren met de kristalsuiker tot een romige massa. Voeg de kokosolie toe en mix nog even door.

Zet nu de deeghaak op je machine, meng de stemgember door het mengsel en voeg dan beetje bij beetje het gemberbloem toe. Kneed totdat je een deeg hebt, leg dat een klein uurtje in de koelkast weg.

Verwam de oven voor op 175°C. Haal het deeg uit de koelkast, rol het deeg uit en leg het in een ingevette ronde bakvorm met een diameter van 28 cm. Bak de taartbodem gedurende 25 minuten in de oven. Als de taartbodem klaar is zet je de oven terug naar 125°C.

Maak ondertussen de romige citroenlaag. Rasp de schil van de citroenen en pers ze uit. Verwarm het sap met de rasp, de suiker en de eieren in een pan. Roer goed, anders krijg je geen mooie substantie. Zodra het mengsel begint in te dikken zet je het vuur uit.

Bestrijk de taartbodem met de abrikozenjam. Verdeel er dan de citroenroom over. Schuif de taart voor 15 minuten in de oven.

Vergeet de taart niet te laten afkoelen!!

You Might Also Like