Fijne Hapjes Recepten

Gevulde gepocheerde kool

25 oktober
Gevulde gepocheerde kool van Roos in de Keuken

In de palm van een knapperig koolblad vind je een bijzondere mengeling van verschillende Italiaanse kazen en vier soorten paddestoelen. De aroma’s van het paddestoelenseizoen maken de smaak van de Parmezaanse kaas en de Pecorino spannend!

Een “Fijn Hapje” is een klein gerechtje, een lust voor het oog, waar het ingrediënt centraal staat. Het is niet moeilijk om te bereiden, het vraagt wel om je aandacht. In de serie “Fijne Hapjes” deel ik eens in de twee weken een recept, stel er je eigen walking diner, 7-gangen menu of luxe borrel mee samen!

Gevulde gepocheerde kool

Aantal hapjes: 4
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten
Allergie info: Glutenvrij

Ingrediënten:
– 100 gr ricotta
– 100 gr geschaafde Parmezaanse kaas
– 100 gr geschaade Pecorino kaas
– 150 gr diverse soorten paddestoelen, afhankelijk van het seizoen en beschikbaarheid
– 50 ml groentebouillon
– verse tuinkruiden zoals peterselie en bieslook
– zwarte peper uit de molen
– snufje zout
– vier mooie witte koolbladeren
– 2 el aceto balsamico
– 4 el honing

Bak, voor wat betreft de duur afhankelijk van het type, de paddestoelen even aan met wat peper en zout en blus het geheel af met de groentebouillon. Snijdt de paddestoelen in kleine stukjes.

Hak de ricotta in brokken en meng daardoorheen de fijngesneden tuinkruiden en de helft van de paddestoelen. Breng het ricottamengsel op smaak met peper en zout.

Pocheer de koolbladeren en koel ze direct in koud water. Droog de koolbladeren.

Leg de koolbladeren op vier schaaltjes. Verdeel op de bladeren het ricottamengsel. Schik hieromheen de overige paddestoelen en bestrooi het geheel met geschaafde Parmezaanse kaas en Pecorino kaas.

Bedruppel het gerecht met aceto balsamico en honing.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.