Diner Lunch Recepten

Haring, biet, appel en zilte Cress

26 juni
Haring biet appel zilte Cress

De combinatie van haring, rode biet en appel is een klassieker. Klassiekers moet je koesteren en optimaliseren waar mogelijk. We worden nou eenmaal blij van gerechten die herkenbaar en toch vernieuwend zijn. Waar je smaakpapillen weten wat ze mogen verwachten en toch verrast worden, dat is gaaf! Voor de “moderne” versie van de haringklassieker maak ik gebruik van zilte Cress.

Koppert Cress heeft mij een aantal bakjes Cress meegegeven. Wat een uitdaging om daar mee te koken! Cress is ongelofelijk smaakvol en je doet het ingrediënt pas echt recht als je het zo combineert dat je smaken kunt samenbrengen én de Cress kunt beleven. Wie verwacht de smaak van zilte oester in een mini-plantje? Niemand! Toch vormt deze Cress een heel natuurlijke combinatie met de haring. De Cress verfijnt het gerecht en maakt het een lust voor het oog!

Haring, biet, appel en zilte Cress

Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten
Aantal personen: 4
Allergie info: Glutenvrij, Lactosevrij

Ingrediënten
– 4 haringen
– 1 rode biet (rauw)
– 2 augurken
– 2 stukjes gedroogde appel
– 1 bakje zilte Cress (BlinQ Cress)


Heb je vier mooi schoongemaakte haringen bij de visboer gehaald? Snijd de filets los van het staartje en snijd vier filets in 12 stukjes. De andere vier filets snijd je in kleine stukjes voor de tartaar.

Snijd de augurken fijn en 4 plantjes zilte Cress in reepjes. Meng de augurk en de Cress door de haringtartaar.

Snijd de gedroogde appel in kleine stukjes, snijd van de geschilde rauwe biet 12 dunne plakjes (ongeveer 2mm dik) en zoek 12 mooie plantjes uit het bakje Cress.

Nu gaan we het bord opmaken. Leg de stukjes haring op een bord naast elkaar. Leg daartegenover een beetje haringtartaar. Schik de plakjes rode biet bij de haringtartaar, leg de Cress op de stukjes haring en maak het gerecht af door de gedroogde appel tussen de stukjes haring en de haringtartaar te strooien.

Dit gaat verrassen, absoluut!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.