Hartige snacks Recepten

Hartige banketstaaf

22 november
Hartige banketstaaf van Roos in de Keuken

Begin november komt Sinterklaas met zijn stoomboot aan en vanaf die tijd zie ik dagelijks pepernoten, kruidnoten en marsepein. Hoe dol ik er ook op ben, jaar in jaar uit heb ik er op 5 december zelf niet zo’n trek meer in. Tijdens dit fantastische kinderfeest doe ik mezelf veel liever te goed aan een hartige banketstaaf, het gehakt is aangemaakt met hoisinsaus waardoor de staaf een heerlijk Aziatisch tintje krijgt.

Hartige banketstaaf

Voor een grote S, voor ongeveer 12-15 stukjes
Bereidingstijd: ongeveer 45 minuten
Allergie info: Lactosevrij, glutenvrij

Ingrediënten:
– 250 gr rundergehakt
– 1 eierdooier
– 1,5 el hoisinsaus
– 1/2 tl geraspte gember
– 2 tl mosterd
– 1 el ketjap
– klein bosje munt, de blaadjes fijngesneden
– klein bosje koriander, fijngehakt (inclusief steeltjes!)
– 50 gr paneermeel
– 4 plakjes bladerdeeg*
– 1 eierdooier

* Het bladerdeeg uit de vriezer van Albert Heijn is lactosevrij.


Leg de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en wacht tot ze zacht zijn. Maak er dan één lange lap van door de plakjes aan elkaar te plakken.

Verwarm de oven vor op 200 graden.

Meng het gehakt met de eierdooier, de hoisinsaus, de gember, de mosterd, de ketjap, de kruiden en het paneermeel. Leg het gehakt als een staaf op het bladerdeeg en vouw het bladerdeeg dan dicht.

Bestrijk de bovenkant van de banketstaaf met het eigeel.

Leg je hartige banketstaaf in een S-vorm op een met bakpapier beklede ovenplaat en schuif voor ongeveer 30 minuten in de oven. Laat de staaf even afkoelen voordat je eraan gaat beginnen, hij is gloeiend heet!

Gezellig avondje!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.