Diner Recepten

Indonesische runderstoofpot met gember en ketjap

23 juli
Indonesische stoofpot van rundvlees, gember en ketjap

Indonesisch eten staat hoog op mijn favorietenlijst, het is zo smaakvol en zo verslavend lekker. Vaak verkies ik de kookkunsten van Indonesische dames boven die van mijzelf, ik ga dan langs een goede toko en stel mijn eigen rijsttafel samen. Als we met z’n tweetjes eten blijft er dan altijd een bordje over voor de volgende middag, wat een geluk!
Ik vind het zelf ook erg leuk om Indonesisch te bereiden, het hele huis krijgt de geur van verse specerijen en ik word zo gelukkig van dat stoofpotje op mijn fornuis. Dit gerecht met rundvlees, gember en ketjap is ontzettend lekker. Ik zou zeggen, “give it a try”!

Indonesische runderstoofpot met gember en ketjap

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ongeveer 2,5 uur
Allergie info: Lactosevrij, Glutenvrij

Ingrediënten
– 500 gr rundvlees, stoof
– 2 el kokosolie
– 1 grote ui
– 1 teentje knoflook
– 4 el ketjap
– 2 el sojasaus
– 3 el gembersiroop
– 2 cm verse gember
– 2 tl sambal badjak
– 200 gr sperziebonen


Snijd het rundvlees in dobbelsteentjes en snipper de ui. Hak de knoflook fijn en snijd de gember in kleine stukjes.

Verhit de kokosolie in een braadpan en voeg het vlees, ongekruid, toe. Bak het vlees aan en voeg dan de knoflook, gember en ui toe.

Na twee minuten voeg je de ketjap, de sojasaus, de gembersiroop en de sambal toe aan het gerecht. Leg de deksel op de pan en laat het rundvlees twee uur stoven. Let op dat er genoeg vocht in de pan blijft zitten, voeg zo nodig af en toe wat water toe.

Dop ondertussen de sperziebonen en snijd ze in tweeën. Kook de sperziebonen voor enkele minuten net gaar en voeg ze de laatste vijf minuten toe aan het gerecht. Serveer met rijst, frisse komkommertjes en/of een ander Indonesisch gerecht. Smullen maar!

You Might Also Like