Tartaar gemarineerd in citroengras, olijfolie, limoen en Szechuan peper en Japanse zeewiersalade. Drie rauwe, in plakjes gesneden coquilles, zilt zoet van smaak, licht gemarineerd in een dressing van zachte olijfolie, citroengras en limoen, om en om geserveerd en afgemaakt met grove zachte Szechuan peper.
Een “Fijn Hapje” is een klein gerechtje, een lust voor het oog, waar het ingrediënt centraal staat. Het is niet moeilijk om te bereiden, het vraagt wel om je aandacht. In de serie “Fijne Hapjes” deel ik eens in de twee weken een recept, stel er je eigen walking diner, 7-gangen menu of luxe borrel mee samen!
Japanse tartaar van Coquille
Aantal hapjes: 4
Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten
Allergie info: Lactosevrij, glutenvrij
Ingrediënten:
– 8 verse coquilles
– 2 el citroengraspuree
– 5 el olijfolie
– één hele limoen, uitgeperst
– 40 gr Japanse zeewiersalade
– grove Szechuan peper
Snijdt de coquilles in plakes van circa 5 mm en meng die voorzichtig met de citroengraspuree, olijfolie en het limoensap. Zet dit voor 10 minuten in de koelkast.
Bedek de bodem van vier glaasjes met zeewiersalade.
Leg de coquilles los en speels op de zeewiersalade en verdeel naar eigen inzicht stukjes van de zeewier tussen de coquilles zodat ze niet aan elkaar kleven en het geheel een luchtige indruk maakt.
Strooi vanuit de vinger een beetje van de Szechuan peper over de kop van het hapje.