Diner Recepten

Kedgeree met zalm

8 september
Zalmkedgeree

Kedgeree is een rijstgerecht met vis, origineel komt het recept uit Engeland. Deze variant met zalm is super smakelijk, ik spice ‘m wat op met piri piri!

Kedgeree met zalm

Aantal personen: 3
Bereidingstijd: ongeveer 40 minuten
Allergie info: Lactosevrij, Glutenvrij

Ingrediënten:
– 150 gr basmati rijst
– 300 gr zalmfilet zonder vel
– 200 ml visbouillon
– 100 gr doperwten
– 1 tl suiker
– 50 gr pompoenpitten
– 45 gr amandelschaafsel
– 1 blikje ansjovis
– bosje peterselie
– 2 eieren, hardgekookt
– 1 tl gerookte paprikapoeder
– 1 tl venkelzaad, gekneusd
– 1 tl piri piri
– 1 tl vadouvan
– rasp en sap van een halve citroen
– (Keltisch) zeezout en zwarte peper

Breng de rijst in 250 ml water aan de kook en laat koken tot het vocht is opgenomen. Laat de rijst dan 15 minuten nastomen.

Bereid ondertussen de zalm. Breng de bouillon tegen de kook aan en leg de zalm daarin. Pocheer de zalm 10 minuten, keer de zalm eventueel nog een keer om. Pluk de zalm zodra hij gaar is tot kleine stukjes.

Rooster in een koekenpan de pompoenpitten en het amandelschaafsel. Maal er wat zeezout overheen.

Kook in een klein pannetje de doperwten met de suiker gaar. Hak ondertussen de peterselie grof.

Meng de kruiden (paprikapoeder, venkelzaad, piri piri en vandouven) met de rijst, draai ook de citroenrasp en het sap erdoor.

Voeg nu de zalm, de doperwten en het pompoen-amandel mengsel door de rijst. Breng op smaak met zwarte peper.

Garneer de rijst met de hardgekookte eieren, de ansjovis en de peterselie. Smullen!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Mike & Dorothée 7 februari at 19:35

    Hallo Carmen, regelmatig eten we kedgeree. Zojuist hebben we die van jou gegeten, en hij was heerlijk! De ansjovis is erg goede touch vinden wij. Dit recept houden we er zeker in!

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.