Diner Recepten

Kerriesoepje met steranijs

9 februari
Kerriesoep met steranijs van Roos in de Keuken

Als je het over een klassiekers van de familie Roos hebt dan staat de kerriesoep met steranijs absoluut in het lijstje. Het is wel een mooi verhaal om te vertellen dat mijn schoonmoeder juist met dit recept op de proppen kwam. Inmiddels denk ik dat de meeste familie, vrienden en kennissen kennis hebben gemaakt met de smaakexplosie van dit voorgerechtje!

Kerriesoepje met steranijs

Voor 10 personen
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten
Allergie info: Lactosevrij

Ingrediënten:
– 2 el olijfolie
– 1 el milde kerrie
– 2 steranijs
– 4 stengels citroengras, gekneusd
– 1 rode peper, door de midden gesneden en zonder zaad
– 2 el bloem
– 1 liter kippenbouillon
– 0,5 liter kokosroom
– limoensap naar smaak
– peper en zout


Verwarm de olijfolie op laag vuur en voeg de kerrie, steranijs, citroengras toe. Fruit de kruiden even mee en voeg dan de bloem toe. Laat de bloem even meegaren, het meegaren zorgt ervoor dat je soep straks wel bindt maar geen melige smaak krijgt.

Voeg de kippenbouillon toe en laat de soep aan de kook komen. Voeg dan de kokosroom toe en laat de soep opnieuw aan de kook komen. Breng op smaak met limoensap, zout en peper en zet het vuur even uit.

Je kunt de soep nu laten staan totdat je hem wilt uitserveren (alleen even opwarmen). Over het algemeen vind ik de soep het lekkerst als je hem tenminste een uurtje laat staan, de kruiden kunnen dan mooi hun smaken verdelen!

De kracht van dit soepje zit ‘m niet in de hoeveelheid. Schep een klein beetje soep in en laat mensen de kracht van de smaken ervaren!

You Might Also Like