Hartige snacks Recepten

Knapperige banaan met guacamole

23 december
Knapperige banaan met avocadomousse van Roos in de Keuken

Het was een probeersel, een bijzondere combinatie waar ik ook nog een contrast in de textuur zocht. Ik besloot mijn banaan de frituren en als “toastje” te gebruiken voor mijn guacamole. Het bleek een succes, de schaal was zo leeg!

Dit hapje is ideaal voor de kerstborrel of zelfs voor met Oud & Nieuw. Iedereen is verrast door de combinatie, door de bereiding van de banaan. Ik zou zeggen: maak indruk op je vrienden en familie met dit super gemakkelijke recept!

Knapperige banaan met avocadomousse

Aantal hapjes: 20
Bereidingstijd: 30 minuten
Allergie info: Lactoservij, glutenvrij

Ingrediënten:
– 2 bakbananen
– 500 ml arachideolie
– 1 avocado
– 1 sjalot
– 1/2 rode peper
– (Keltisch) zeezout en zwarte peper
– 1 el olijfolie


Begin met het maken van de avocadomousse. Prak de avocado en meng de olijfolie erdoor.
Snipper de sjalot en snijdt de rode peper fijn. Meng de sjalot en de peper door de avocadomousse. Breng de mousse op smaak met peper en zout.

Haal de schil van de bananen en snijdt in plakjes van ongeveer 1,5 cm. Verwarm de arachideolie en frituur daar de banaan (in twee porties) in. Na ongeveer 3 minuten haal de banaan uit de pan en leg je ze op een keukenpapier.

Neem nu een stukje vershoudfolie en leg dat op de banaan. Neem de stamper van een vijzel en druk alle stukjes banaan een beetje plat. Als de banaan nog een dikte van ongeveer driekwart centimeter overhoudt is het voldoende. Frituur de banaan nu opnieuw voor ongeveer 3-5 minuten (of tot de banaan goudbruin is geworden).

Laat de banaan even uitlekken op een keukenpapier en verdeel dan de avocadomousse over de hapjes. Gelijk serveren!

You Might Also Like