Diner Recepten

Knolselderij soep met basilicumolie en knapperige serranoham

6 december
Knolselderij soep van Roos in de Keuken

Soms kan eenvoudig en welbekend zo verassend zijn. In deze soep is de knolselderij onmiskenbaar maar zo verassend zoet door de dessertwijn. De knapperige serranoham en de verfijnde smaak van de basilicumolie maken de knolselderijsoep speciaal. Omdat je de soep gemakkelijk een dag van te voren kunt maken is dit een ideaal voorgerechtje voor kerst!

Knolselderijsoep met basilicumolie en knapperige serranoham

Voor 8 personen
Bereidingstijd: ongeveer 45 minuten
Allergie info: Lactosevrij, Glutenvrij

Ingrediënten:
– 1 knolselderij van ongeveer 1 kilo
– 1 rode ui
– 150 ml dessertwijn
– 1 liter kippenbouillon
– 100 ml (soja)room
– 2 el kokosolie
– 8 el basilicumolie
– 100 gr serranoham


Snijdt de knolselderij in kleine blokjes, ongeveer ter grote van een dobbelsteen. Snipper de ui.

Verwarm de kokosolie in een soeppan en bak daar de ui kort in aan, voeg de knolselderij toe en laat even bakken. Je mag de deksel best even op de pan leggen, dan kan de knolselderij al een beetje garen. Blus na ongeveer 5 minuten af met de dessertwijn.

Nadat de dessertwijn een beetje is verdampt kun je de kippenbouillon (warm!) toevoegen. Leg de deksel op de pan en laat de knolselderij ongeveer 15 minuutjes zachtjes koken.

Verwarm ondertussen de oven naar 200 graden. Leg de serranoham op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif de bakplaat in de oven. Na ongeveer 10 minuten is de serranoham krokant. Laat de ham even afkoelen en hak dan fijn.

Als de knolselderij gaar is neem je de blender en mix je het geheel tot een gladde soep. Proef even en voeg zonodig zwarte peper of zout toe. Maak af met de (soja)room.

Schenk de soep in de borden. Druppel de basilicumolie over de soep en garneer met de knapperige serranoham.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.