Groentechips is hot! Wortel, zoete aardappel, rode biet en aubergine in een zakje bij elkaar. Ik eet ze graag in plaats van de alombekende aardappelchips. Laatst kwam ik op het idee om zelf aan de slag te gaan voor deze verleidelijke krokantjes, aubergines wilde ik ervoor gebruiken. Het resultaat was een schaal vol krokante schijfjes, althans, voor heel even want ze vielen goed in de smaak!
Krokante aubergine
Bereidingstijd: ongeveer 75 minuten (incl. oventijd)
Allergie info: Lactosevrij, Glutenvrij
Ingrediënten:
– 1 aubergine
– 3 teentjes knoflook
– 6 el olijfolie
– 5 gedroogde tomaatjes
– zwarte peper & zout
Verwarm de oven voor op 100°C.
Pers de knoflooktenen uit en roer ze door de olijfolie. Voeg de gedroogde tomaatjes toe en mix met een staafmixer tot een homogene massa (mix niet te lang, dan krijg je mayonaise).
Snijdt de aubergine in hele dunne plakjes, je kunt hier een mandoline voor gebruiken of een heel scherp mes.
Bedek de bakplaat met bakpapier. Smeer de aubergineplakjes aan beide kanten in met de knoflook-tomaatolie en schik ze op de plaat. Schuif voor 60 minuten in de warme oven. Keer halverwege.
Haal de krokante aubergine uit de oven en dep de overtollige olie af met keukenpapier. Strooi wat peper & zout over de aubergines. Serveer ze nu ze nog lauw zijn!