Diner Recepten

Linzen-pruimentartaar

11 oktober
Linzen-pruimentartaar

Een weekend zonder plannen, wat een feest. Lekker samen kokkerellen, uitgebreid eten en dan op de bank een filmpje kijken, fijner kan het niet worden. Als voorgerecht deze zaterdagavond een tartaar van groene linzen en pruimen. Door de witte wijnazijn een heel pittig gerechtje!

Linzen-pruimentartaar

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten
Allergie info: Lactosevrij

Ingrediënten:
– 70 gr groene linzen
– 2 el hazelnootolie
– ½ bosje krulpeterselie
– 4 gedroogde pruimen
– ½ el witte wijnazijn
– 40 gr Parmezaanse kaas*
– (Keltisch) zeezout & zwarte peper

* Let bij een lactose intolerantie op dat de Parmezaanse kaas lang genoeg gerijpt heeft. Zie voor meer informatie mijn blog over lactose intolerantie.


Kook de groene linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Laat de linzen vervolgens afkoelen. Breng de linzen op smaak met zeezout en zwarte peper.

Snijdt de pruimen in kleine stukjes, hak de peterselie fijn en rasp de Parmezaanse kaas.

Verwarm de hazelnootolie met de witte wijnazijn. Roer er de linzen, pruimen en krulpeterselie doorheen. Schep als laatste de Parmezaanse kaas door de linzen.

Maak nu twee borden op met behulp van serveerringen. Druppel nog een beetje hazelnootolie langs het tartaartje.

You Might Also Like