Lunch Recepten

Lunch @ Work – Linzensalade met gerookte makreel

29 september
Linzensalade met gerookte makreel

Als ik gerookte makreel in huis heb gehaald moet ik mezelf echt bedwingen om niet stiekem van de vis te eten. Wat een heerlijke vettige smaak, en ook nog zo gezond! Ik eet makreel heel graag met rijstsalade of als rilette. Voor de Lunch@Work serie heb ik een combinatie met linzen bedacht, super healthy zou ik zeggen!

Heb jij ook zin om de kantinemaaltijd te vervangen? In mijn blog serie “Lunch @ Work” deel ik een aantal van mijn favoriete lunch recepten!

Linzensalade met gerookte makreel

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten
Allergie info: Lactosevrij

Ingrediënten:
– 50 gr quinoa
– 1 makreelfilet
– 1 avocado
– 1 klein blikje linzen
– 25 gr pompoenpitten
– 1,5 el olijfolie


Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Meng de olijfolie door de quinoa. Laat afkoelen.

Haal de makreelfilet uit elkaar, verwijder eventuele graatjes en pluk tot kleine stukjes.

Snijdt de avocado in blokjes. Rooster de pompoenpitten.

Meng de quinoa met de avocado, pompoenpitten en makreelfilet. Verdeel over de lunchboxen en bewaar in de koelkast.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.