Lunch Ontbijt Recepten

Nuts mix Bread

14 juni
Notenbrood paleo

Mijn moeder heeft een Bed & Breakfast waar zij veel gasten ontvangt die een opleiding orthomoleculaire voedings- of gezondheidsleer volgen. Geïnspireerd door de verhalen over hoe het lichaam door middel van voeding op de juiste wijze kan worden opgebouwd, versterkt en onderhouden is zij zich gaan verdiepen in het Paleolithisch dieet (of lifestyle…). Voor de cursisten serveert zij tot groot genoegen van de gasten het befaamde “Notenbrood”. Dit recept is al zo vaak gedeeld dat het zijn succes inmiddels ruimschoots heeft bewezen. Ik hoop dat jullie er ook van kunnen genieten!

Nutty bread

Bereidingstijd: ongeveer 1 uur
Aantal plakken: 20-25
Allergie info: Lactosevrij, Glutenvrij

Ingrediënten:
– 500 gr gemengde, onbehandelde noten (bijvoorbeeld een mix van amandelen, paranoten, hazelnoten, walnoten en cashewnoten)
– 6 eieren
– 3 el geraspte kokos

Vulling:
Optioneel, kies één of een combinatie van onderstaande
– 10 gedroogde abrikozen, in stukjes
– 10 gedroogde vijgen, gehalveerd
– 10 gedroogde pruimen, in stukjes
– 50 gr pure chocolade, in stukjes
– 50 gr moerbeien


Verwarm de oven voor op 160°C

Gebruik een krachtige blender om de noten fijn te malen. Hoe fijner je de noten maalt, hoe smeuïger het brood zal worden. Zelf laat ik altijd een paar noten heel, dat vind ik er mooi uitzien en dan heb je een beetje afwisseling in bite.

Klop de eieren in een mengkom los en roer er vervolgens de kokosrasp doorheen. Vermeng vervolgens met de noten. Je krijgt een stevige brei. Als je extra vullingen toevoegt, doe dit dan nu.

Giet het notenbrood in een cakevorm* en dek af met aluminiumfolie. Zet het brood 35 minuten in de oven, haal dan de aluminiumfolie van de vorm af en bak nog 35 minuten.

Je kunt het notenbrood een week in de koelkast bewaren en eventueel ook goed invriezen.

* Ik gebruik een siliconen bakvorm zodat ik mijn compacte brood gemakkelijk uit de vorm kan halen.

You Might Also Like