Foodtalk Ontdek alles over...

Ontdek alles over: Patty Pan

28 oktober
Ontdek alles over de Patty Pan op Roos in de Keuken

Na een hele dag wild spotten, fotograferen en genieten van de prachtige uitzichten in het Kruger Park kijk je echt uit naar je eigen BBQ midden in de wildernis. Als je op een Rest Camp in het Kruger Park verblijft kun je natuurlijk in het restaurant gaan eten maar zelf BBQ’en met impala’s en bavianen om je heen is natuurlijk vele malen leuker. Gelukkig zat op ons kamp, het Letaba Rest Camp, een goed gesorteerde supermarkt, van wild vlees tot kolen en waxinelichtjes, alles voor een avontuurlijke én romantische avond was te koop! Ik was blij verrast toen ik baby Patty Pan’s zag liggen, die kende ik nog niet en daar werd ik nieuwsgierig van.

Ik had al een worst van Impala en een biefstuk van waterbok in m’n mandje, dan een avocado en wat olijfolie en deze Patty Pan’s als groente maken een Zuid-Afrikaans uitgebalanceerde maaltijd. De Patty Pan lijkt op courgette, heeft alleen een net iets zoetere smaak. Wat ik toen nog niet wist is dat de Patty Pan familie is van de komkommer, dat had ik er niet direct achter gedacht.

Voordat je de Patty Pan bereidt moet je hem wassen en de steel eraf snijden. Mijn baby variant hoef je niet te schillen, dat scheelde want aan een goed mes ontbrak het me in onze bungalow.. Als je de Patty Pan op de BBQ bereidt (bijvoorbeeld aan een spiesje met wat tomaat en ui) duurt het ongeveer 20 minuten voordat de groente gaar is. Baby Patty Pan kun je ook in dunne plakjes snijden en met wat peper en zout kort aanbakken, verrukkelijk bij een stukje goed vlees!

Wist je trouwens dat de Patty Pan in Nederland ook wel “prinsenmuts” genoemd wordt? Dat komt omdat de groente een beetje op een muts lijkt. Nu ik erop let zie ik de groene heel af en toe voorbij komen!

You Might Also Like