Fijne Hapjes Recepten

Oosterse Gazpacho van kikkererwten

1 januari
Oosterse Gazpacho van kikkererwten, een Fijn Hapje van Roos in de Keuken

Een pittig hapje met een ferme knipoog naar het Oosten door de komijn, Szechuan peper en de soyasaus. In combinatie met de kikkererwten een verrassend geheel van smaken.

Een “Fijn Hapje” is een klein gerechtje, een lust voor het oog, waar het ingrediënt centraal staat. Het is niet moeilijk om te bereiden, het vraagt wel om je aandacht. In de serie “Fijne Hapjes” deel ik eens in de twee weken een recept, stel er je eigen walking diner, 7-gangen menu of luxe borrel mee samen!

Oosterse Gazpacho van kikkererwten

Aantal hapjes: 6
Bereidingstijd: ongeveer 60 minuten (en tijd om de kikkererwten te wellen)
Allergie info: Lactosevrij, glutenvrij

Ingrediënten:
– 200 gr kikkererwten
– 2 el sherryazijn
– 1,5 tl gemalen komijn
– 1 el sojasaus
– Szechuan peper
– (Keltisch) zeezout
– 1 lente ui

Laat de kikkererwten een avond van tevoren weken in pan met water.

Zet de pan met kikkererwten (met ververst water!) een dag later op het vuur en kook de kikkererwten gaar. Doe op het einde van de kooktijd wat zout bij het water.

Giet de kikkererwten dan af maar vang het kookwater op. Pureer de erwten in een blender en voeg dan heel geleidelijk het kookvocht toe tot je een vloeibare textuur heb die nog een beetje dik is.

Voeg de sherryazijn de komijn en de sojasaus toe en meng alles goed door elkaar.

Voeg Szechuan peper en zout naar smaak toe en zet het mengsel in de koelkast.

Doe de gazpacho in een schaaltje en garneer met de in ringetjes gehakte lente ui en wat komijnkorrels.

You Might Also Like