Fijne Hapjes Recepten

Oosterse tartaar van rauwe tonijn

26 februari
Oosterse tartaar van rauwe tonijn van Roos in de Keuken

Grove tartaar van lijn gevangen tonijn in zachte sesamolie, geroosterd sesamzaad, met kleine stukjes gesneden verse peper, verse gember en Japans zeewier. Een fris pittig hapje met een knipoog naar het Oosten.

Een “Fijn Hapje” is een klein gerechtje, een lust voor het oog, waar het ingrediënt centraal staat. Het is niet moeilijk om te bereiden, het vraagt wel om je aandacht. In de serie “Fijne Hapjes” deel ik eens in de twee weken een recept, stel er je eigen walking diner, 7-gangen menu of luxe borrel mee samen!

Oosterse tartaar van rauwe tonijn

Aantal hapjes: 4
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten
Allergie info: Lactosevrij, glutenvrij

Ingrediënten:
– 40 gr Japanse zeewiersalade
– 200 gr rauwe tonijn, grof gehakt
– 1 el bieslook, fijngehakt + vier sprietjes om te garneren
– 1/2 el geroosterd sesamzaad
– 1 el sesamolie
– 1 el rijstazijn
– zwarte peper en zout


Meng de sesamolie met de rijstazijn, sesamzaadjes, peper en zout en gehakte bieslook.

Meng de tonijn met de sesam olie.

Verdeel de Japanse zeewiersalade over vier glaasjes en leg hierop de tonijn. Garneer met een sprietje bieslook.

You Might Also Like