Fijne Hapjes Recepten

Peer en pecorino

20 november
Peer en pecorino, een Fijn Hapje van Roos in de Keuken

Rijpe sappige peren en een stukje pecorino vormen een klassieke combinatie als afsluiter van een maaltijd. In dit Fijne Hapje zijn beide ingrediënten verwerkt in een fantastische mooie crème waardoor je hoopt dat de bodem van het schaaltje nog lang uit het zicht blijft.

Een “Fijn Hapje” is een klein gerechtje, een lust voor het oog, waar het ingrediënt centraal staat. Het is niet moeilijk om te bereiden, het vraagt wel om je aandacht. In de serie “Fijne Hapjes” deel ik eens in de twee weken een recept, stel er je eigen walking diner, 7-gangen menu of luxe borrel mee samen!

Peer en pecorino

Aantal hapjes: 12
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten
Allergie info: Glutenvrij

Ingrediënten:
– 3 el olijfolie
– 300 gr pecorino
– 1 peer

Voor de mousse
– 300 gr peer
– 300 gr room
– 6 gr Xantaangom (Xantana uit de lijn Texturas)


Allereerst moet de espuma (mousse) gemaakt worden. Schil de peren en doe ze samen met drie eetlepels room in een blender. Maal het tot een homogene massa. Voeg de rest van de room toe en passeer alles door een fijne zeef.

Voeg de xantaangom toe en mix het geheel tot je een dikke crème hebt. Schenk de crème in een sifon van 0,5 L en draai er twee gaspatronen in, schud zeker twee minuten per patroon! Zet de sifon koel weg.

Rasp de pecorinokaas in dunne schilfers.

Schil vlak voor het serveren de peer en snijdt deze in 12 partjes.

Haal de sifon uit de koelkast en schud nog eens flink. Leg wat pecorino aan de onderkant van ieder glaasje Spuit dan de espuma erboven op. Zet er een partje peer in en maak het gerecht af met de rest van de pecorino.

Besprenkel ieder hapje met wat olijfolie. Serveer direct.

You Might Also Like