Diner Recepten

Penne Lisce met saffraan, bosui en Parmezaanse kaas

21 juni
Penne saffraan

In mijn blog over Fattoria La Vialla heb ik verteld over de Penne Lisce pasta van La Vialla. Het is leuk om voor iedere pastasoort een specifieke bereidingswijze te hebben. De Penne Lisce bereid als risotto vind ik een ware voltreffer, ik weet zeker dat je jezelf (en je gasten) hiermee zult verassen!

Penne Lisce met saffraan, bosui en Parmezaanse kaas

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ongeveer een uur
Allergie info: Lactosevrij*

* Let op dat de Parmezaanse kaas lang genoeg gerijpt heeft! Zie voor meer informatie mijn blog over lactose intolerantie.

Ingrediënten:
– 500 ml runderbouillon
– 50 gr Glee
– 1 el olijfolie
– 2 sjalotjes, in dunne plakjes
– 350 gr Penne Lisce van La Vialla
– 2 buisjes saffraandraadjes
– 50 gr Parmezaanse kaas
– 8 bosuien, in ringetjes


Verhit in een hapjespan op zacht vuur de Glee samen met de olijfolie en voeg de sjalotjes toe. Zorg dat de sjalotjes langzaam smoren, de ringetjes moeten zacht worden. Zodra de sjalotjes zacht zijn voeg je de Penne Lisce toe, roer goed door zodat de Penne Lisce rondom bedekt is met de Glee.

Net als bij het maken van risotto voeg je nu beetje bij beetje de warme runderbouillon toe. Zorg dat je blijft roeren en voeg geen extra bouillon toe voordat de vorige is opgenomen. Laat de Penne Lisce gaar worden, zodra je het laatste beetje bouillon toevoegt voeg je ook de saffraan en de bosuien toe.

Haal de pan van het vuur en roer de Parmezaanse kaas door de Penne Lisce. Verdeel de pasta over de borden. Geniet van de complimentjes!

You Might Also Like