Recepten Spreads & sauzen

Pesto van radijsblad

17 juni
Brood met avocado en pesto van radijsblad van Roos in de Keuken

Ik heb sinds kort een moestuin en daar ben ik zo blij mee! Al jaren heb ik keer op keer verlangend naar de Makkelijke Moestuin gekeken en voor mijn 28e verjaardag heb ik hem dan ook echt gekregen! Ik ben gelijk van alles gaan planten (april) en ben in juni al behoorlijk aan het oogsten (peultjes, kropsla, snijbiet). Mijn radijsjes echter, die wilden niet zo lekker uit de grond komen. Gelukkig is het blad ook eetbaar en daar heb ik een heerlijke pesto van gemaakt!

Pesto van radijsblad

Voor ongeveer 100 ml
Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten
Allergie info: Lactosevrij, Glutenvrij

Ingrediënten:
– het blad van 12 volgroeide radijzen
– 4 el olijfolie
– 1 knoflookteen
– 40 gr walnoten
– peper & zout


Haal het radijsblad van de groente af en was het grondig. Doe alle ingrediënten in een blender en mix totdat je een mooie pesto hebt. Breng op smaak met zout en peper.

Deze pesto is heerlijk op een boterham met avocado, onder gerookte zalm op een broodje of wrap of bijvoorbeeld in een salade met peer!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.