Fijne Hapjes Recepten

Prosciutto crudo met Japans zeewier

11 september

Een fris, zoetzure Japanse zeewiersalade met sesamzaadjes, chilipepers en Wakamé tegenover de licht gezouten smaak van een Italiaanse topham!

Een “Fijn Hapje” is een klein gerechtje, een lust voor het oog, waar het ingrediënt centraal staat. Het is niet moeilijk om te bereiden, het vraagt wel om je aandacht. In de serie “Fijne Hapjes” deel ik eens in de twee weken een recept, stel er je eigen walking diner, 7-gangen menu of luxe borrel mee samen!

Prosciutto crudo met Japans zeewier

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ongeveer 15 minuten
Allergie info: lactosevrij, glutenvrij

Ingrediënten:
– 200 gr prosciutto crudo
– 50 gr wakamé
– 2 tl sesamzaad
– 1 gedroogde rode peper


Maal de gedroogde rode peper fijn in een vijzel. Rooster het sesamzaad in een koekenpan tot ze beginnen te kleuren.

Verdeel de wakamé over vier glaasjes. Verdeel hier de fijngestampte gedroogde peper op.

Rol de prosciutto crudo op en verdeel deze op de wakamé. Strooi er het geroosterde sesamzaad over.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.