Rougette van de BBQ, wat een feest. Rougette is een van mijn favoriete vissoorten, ze is subtiel zoet van smaak en heeft een stevige bite. Voor dit gerecht marineer ik de rougette met gembersiroop en rode peper, op de BBQ krijgt ze daar een heerlijk rokerig accent aan toegevoegd!
Rougette van de BBQ
Aantal personen: 5
Bereidingstijd: ongeveer 1 uur (incl. marinadetijd)
Allergie info: Lactosevrij, Glutenvrij
Ingrediënten:
– 10 rougettes, schoongemaakt (zonder kop)
– snufje zout
– ½ bosje verse koriander
– een paar schijfjes citroen
Voor de marinade
– 3 el olijfolie
– 4 teentjes knoflook
– 1,5 rode peper
– schil van 1 citroen
– sap van een ½ citroen
– ¼ tl chilipeper
– ¼ tl zout
– 1,5 el gembersiroop
Schik alle visjes in een schaal en bestrooi de visjes met een snufje zout.
Mix alle ingrediënten voor de marinade met een staafmixer tot een homogene saus. Verdeel de marinade over de rougettes en zet de vis 30 minuten in de koelkast.
Stook ondertussen de BBQ op, de BBQ mag voor dit gerecht een temperatuur van 200°C hebben.
Leg de vis op het grillrooster van je BBQ en bak de rougettes 4 minuten aan beide kanten.
Serveer de vis met koriander en citroen.