Recepten Zoet

Speculaastaart met peer

30 november
Speculaastaart met peer van Roos in de Keuken

Sinterklaas! Ook als je ouder bent blijft het een super leuk feest, alleen al vanwege de talloze lekkernijen en de gezelligheid van de aanloop periode. Bij het palet aan pepernoten en marsepein mag de enige echte speculaastaart natuurlijk niet ontbreken. Deze variant is helemaal niet moeilijk om te maken, heerlijk om tijdens pakjesavond van te smullen!

Speculaastaart met peer

Voor 10-12 puntjes
Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten
Allergie info: Lactosevrij, glutenvrij

Ingrediënten:
– 3 handperen
– 150 gr boter + extra om de bakvorm in te vetten (of plantaardige boter als je last hebt van een lactose intolerantie)
– 150 gr amandelspijs
– 4 eieren
– 150 gr speltbloem
– 1,5 el speculaaskruiden
– 5 el abrikozenjam
– handje gedroogde abrikozen, gehalveerd


Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de taartvorm in.

Mix in een keukenmachine de boter en het amandelspijs. Zorg dat het een smeuïge massa wordt en mix dan één voor een de eieren erdoor.

Ga nu met de hand verder. Roer beetje bij beetje het bloem, het zout en de speculaaskruiden toe. Zorg dat er een homogene massa ontstaat.

Als laatste roer je de abrikozenjam en de gehalveerde gedroogde abrikozen door het mengsel. Schep het beslag in een taartvorm van 26 cm.

Schil nu de peren en verwijder het klokhuis. Snijdt de peren in achtsten en leg ze dakpansgewijs aan de buitenkant van de taart.

Schuif de taart in de oven en bak in 45 minuten gaar. Nog even geduld hebben, afgekoeld is de taart het lekkerst!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.