Diner Recepten

Spinaziesalade met avocado, broccoli en hummus van gegrilde pompoen

24 augustus
Pompoen salade

Eerlijk is eerlijk. Toen ik alle ingrediënten bij elkaar pakte voor deze maaltijdsalade had ik even de neiging om iets te “ontgroenen”. Van te voren had ik de groenten bij elkaar bedacht, maar toen ik het palet dan zo samen zag twijfelde ik of het voldoende afgewisseld zou zijn. Vandaar dat ik de pompoen uiteindelijk heb verwerkt in een hummus.

Misschien was die hummus een gouden greep, misschien waren het de zoutige amandelen, maar deze salade is fenomenaal! Hij verveelde niet, knisperde in je mond en het voelde als een weldaad voor ’t lichaam. Een succesnummer dus, en daarom deel ik het recept via mijn blog!

Spinaziesalade met avocado broccoli en hummus van gegrilde pompoen

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten
Allergie info: Lactosevrij, Glutenvrij

Ingrediënten:
– 150 gr spinazie
– 2 kleine avocado’s
– de roosjes van een ½ broccoli
– 1 blikje van 200 gr zwarte bonen
– 1 rode paprika
– 1 bospeen
– 50 gr cherrytomaatjes
– klein handje gezouten amandelen
– 1 recept Hummus van gegrilde pompoen


Verdeel de spinazie over twee diepe saladeborden.

Laat de zwarte bonen in een vergiet uitlekken en spoel even om. Meng de zwarte bonen door de spinazie op de borden.

Stoom of kook de broccoliroosjes net gaar, ze mogen een bite houden. Laat de roosjes afkoelen en verdeel ze dan over de spinazie.

Ontpit de avocado en snijd het vruchtvlees in reepjes. Leg de avocado op de salade.

Snijd de wortel en de paprika in dunne reepjes. Snijd de cherrytomaatjes door midden. Schik ze mooi over de salade, maak er een vrolijk bord van!

Strooi de gezouten amandelen over de salade. Maak de salade af met bolletjes hummus van gegrilde pompoen, hiervoor kun je een ijsschep gebruiken.

You Might Also Like