Diner Recepten

Spruitjes met tamme kastanjes

2 december
Spruitjes met kastanjes van Roos in de Keuken

Kastanjes, typisch een groente waar ik alleen zin in heb als het winter is. Ik ben dol op het smeuïge laagje om de kastanje en de aardse smaak van deze zaden. In combinatie met spruitjes vind ik de kastanjes iets meer “lucht” krijgen, de bittere toevoeging maakt dat je ervan blijft eten en dat ze moeiteloos passen bij heel veel (vlees) gerechten. Spruitjes met kastanjes combineer ik vaak met wild. Met kerst staat dit gerecht daarom bijna altijd op tafel!

Spuitjes met kastanjes

Ingrediënten:
– 500 gr spruitjes
– 100 gr vacuum verpakte gekookte kastanjes
– 500 ml runderbouillon
– 2 el olijfolie
– (Keltisch) zeezout en zwarte peper


Haal de kastanjes uit de verpakking en leg ze in de bouillon. Verwarm de bouillon zachtjes, laat niet koken. Langzaam zullen de kastagnes loskomen van elkaar. Schep ze dan uit de bouillon.

Schil de spruitjes en kook ze bijna gaar in de bouillon (eventueel aanlengen met water).

Neem een koekenpan en bak daar de spruitjes met peper en zout (pas daar wel mee op!) in aan. Voeg de kastanjes toe en laat nog heel even meebakken. Voilà, je gerecht kan naar tafel!

Dit bijgerecht is goed voor te bereiden. Zorg dat de kastagnes en de spruiten klaarstaan, dan hoef je het geheel alleen nog op te bakken. Ideaal voor de kerstdagen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.