Diner Recepten

Stoofpeertjes

10 december
Stoofpeertjes van Roos in de Keuken

Stoofpeertjes zijn niet alleen heel erg lekker, het is ook een heerlijk gerecht om te maken. Vaak zet ik ‘s ochtends mijn kookpannetje al op het vuur, schil ik de peren en overgiet ik ze met de heerlijkste sappen en specerijen. Na een uurtje begint het huis heel lekker zoet te ruiken en langzaam kleuren mijn fijne peertjes perfect rood.

Stoofpeertjes

Ingrediënten:
– 8 stoofpeertjes
– 40 gr kristalsuiker
– 1 kaneelstokje
– 2 kruidnagelen
– 1 schilletje van een citroen (dun!)
– 1 el citroensap
– 100 ml Crème de cassis
– 50 ml rode wijn


Schil de peertjes en zet ze in een kookpannetje waar ze net in passen. Overgiet de peertjes met het citroensap, de Crème de cassis en de rode wijn. Voeg ten slotte het kaneelstokje, de suiker, de kruidnagelen en het citroenschilletje toe.

Zet het vuur zachtjes aan en breng het geheel aan de kook. Stoof de peertjes in 2,5 uur gaar (deksel op de pan). Neem om het kwartier even een kijkje en overgiet de peertjes met het vocht.

Haal de peertjes uit de pan en leg ze op een mooi schaaltje. Kook het vocht nog heel even in zodat je een stroperige saus krijgt. Overgiet de peertjes daarmee.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.