Een mooi bakje met pittige taboulé, gemaakt van couscous, met daarin gekonfijte vijgjes. Met de nootachtige smaak van tamme kastanjes en verse vijg een nieuwe smaakmaker in de creatieve vegetarische keuken!
Een “Fijn Hapje” is een klein gerechtje, een lust voor het oog, waar het ingrediënt centraal staat. Het is niet moeilijk om te bereiden, het vraagt wel om je aandacht. In de serie “Fijne Hapjes” deel ik eens in de twee weken een recept, stel er je eigen walking diner, 7-gangen menu of luxe borrel mee samen!
Taboulé met figue confit
Aantal hapjes: 4
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten
Allergie info: Lactosevrij, glutenvrij
Ingrediënten:
– 100 gr couscous
– 15 ml olijfolie met rode peper
– 15 ml olijfolie met basilicum
– halve ui
– 1 takje munt
– 1 el kappertjes
– 10 ml citroensap
– 3 augurken
– kwart rode paprika
– 1 el rozijnen
– 200 ml groentebouillon
– 5 druppels balsamico
– 20 gekonfijte vijgen
– 4 takjes peterselie, om te garneren
Snijdt de munt fijn, de augurken brunoise en hak de kappertjes grof. Snijdt de paprika in kleine blokjes.
Breng de bouillon aan de kook. Zodra het kookt haal je de pan van het vuur en voeg je de couscous, olijfolies, kappertjes, augurken, rozijnen, paprika, ui, munt en het citroensap toe. Roer de ingrediënten door elkaar.
Laat de couscous afkoelen. Wanneer ze afgekoeld is voeg je de tabasco en zout en peper naar smaak toe.
Snijdt de gekonfijte vijgen in partjes. Verdeel de couscous over vier schaaltjes en leg hier de vijgen op. Besprenkel met wat olijfolie en peterselie.