Diner Recepten

Toetje met appel, kaneel & knapperige amandel

12 januari
Toetje met appel, kaneel en knapperige amandel van Roos in de Keuken

Een lust voor het oog vind ik het, dit toetje. Waarschijnlijk komt dat door de eenvoud van het gerecht en de ogenschijnlijke perfecte combinatie van smaken.

Toetje met appel, kaneel & knapperige amandel

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ongeveer 45 minuten
Allergie info: Lactosevrij, Glutenvrij

Ingrediënten:
– 2 eiwitten
– snufje zout
– 1 el kokosbloesemsuiker
– 60 gr amandelschaafsel
– 2 elstar appelen
– 1 el kaneel


Verwarm de oven voor op 200°C.
Klop de eiwitten met wat zout schuimig en meng de kokosbloesemsuiker en het amandelschaafsel erdoor. Leg het amandelmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif voor 20 minuten in de warme oven. Om de vier minuten haal je de amandelen uit de oven, roer het mengsel dan even door. Op die manier krijg je niet één koek maar een amandelcrunch. Tot hier kun je het gerecht voorbereiden!

Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snijdt de appelen door de helft. Maak met een scherp mesje kleine inkepingen in de bolle kant van de appel. Bestuif de appelen met wat kaneel. Schuif de appelen voor ongeveer 15 minuten in de oven.

Leg een serveerring op ieder bordje. Verdeel de amandelcrunch op de borden en leg daar voorzichtig de halve appel op. Gebruik een klein zeefje om kaneel over de randen van het bordje te strooien. Serveer direct.

You Might Also Like