Fijne Hapjes Recepten

Truffelrisotto

4 december
Truffelrisotto van Roos in de Keuken

Laat dit hapje over je heen komen en wordt er stil van. Een werkelijk enorm lekkere risotto, eigenlijk in haar eenvoud het beste dat op dit gebied te krijgen is. Geniet en zwijg!

Een “Fijn Hapje” is een klein gerechtje, een lust voor het oog, waar het ingrediënt centraal staat. Het is niet moeilijk om te bereiden, het vraagt wel om je aandacht. In de serie “Fijne Hapjes” deel ik eens in de twee weken een recept, stel er je eigen walking diner, 7-gangen menu of luxe borrel mee samen!

Truffelrisotto

Aantal hapjes: 4
Bereidingstijd: ongeveer 45 minuten
Allergie info: Glutenvrij, Lactosevrij

Ingrediënten:
– 100 gr risottorijst
– 20 gr wortel, brunoise
– 20 gr knolselderij, brunoise
– 1 kleine ui, gesnipperd
– 1 glas Nolly Prat
– 400 ml kippenbouillon
– 15 gr truffeltapenade
– 50 gr Parmezaanse kaas*
– truffel olijfolie
– takje peterselie, fijngehakt

*Zorg dat je voor een lactosevrij dieet een Parmezaanse kaas hebt die lang genoeg gerijpt heeft. Zie voor meer informatie mijn blog over lactose intolerantie.


Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de wortel, knolselderij, ui en knoflook zachtjes aan. Voeg de rijst toe. Op het moment dat de rijst begint te verkleuren, ze wordt iets glaziger, blus je af met Nolly Prat.

Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe terwijl jij continue roert. Het is niet gezegd dat je alle bouillon moet gebruiken, proef voortdurend en zorg dat je de risotto niet te gaar kookt.

Wanneer de rijst gaar is maak je de risotto af door de truffeltapenade en de Parmezaanse kaas door het gerecht te roeren. Maak de borden op en garneer truffel olijfolie en peterselie. Eet smakelijk!

You Might Also Like