Recepten Zoet

Vegan “Dulce de Leche”

14 mei

Een kleine waarschuwing is hier wel op zijn plaats. Dit potje karamelgoud is onweerstaanbaar lekker. Als je eenmaal hebt geproefd aan deze lekkernij weet ik zeker dat er regelmatig een potje op jou fornuis staat te pruttelen!

Degene die lactose niet kan verdragen, of degene die graag vegan eet, kan niet van Dulche de Leche genieten. Het is een karamel gemaakt van gecondenseerde koemelk. Ik heb een waanzinnig goed alternatief, namelijk van gecondenseerde kokosmelk.

Neem een blikje kokosmelk (Nature’s Charm Gezoete gecondenseerde kokosmelk) en zet deze in een pan met water. Zorg dat het blikje helemaal onder water staat. Zet de pan op het vuur en kook het blikje 2,5 uur zachtjes. Na 2,5 uur zet je het vuur uit en laat je het blikje in het water afkoelen.

Maak het blikje open en roer goed door. Heerlijk voor op een koekje, in je brownie, of gewoon om zo op te lepelen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.