Diner Recepten

Verrassend aardbeientoetje

16 augustus
Aarbei citroensorbet

Het dessert is mijn favoriete onderdeel van het menu, dat is altijd al zo geweest. Als ik in een restaurant diner bekijk ik het liefst eerst de dessertkaart, dan weet ik hoe groot het plekje is dat ik in mijn maag moet reserveren.

Het liefst eet ik een dessert met gekke combinaties, zoetigheid en kruiden bijvoorbeeld. Fruit doet het ook altijd goed. Dit aardbeientoetje maak ik zelf vaak als ik gasten krijg, het is verrassend, gemakkelijk en prima voor te bereiden!

Verassend aardbeientoetje

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten
Allergie info: Lactosevrij, Glutenvrij

Ingrediënten:
– 800 gr aardbeien
– ¼ tl vanillepoeder
– 1 el Pernod
– ¼ tl szechuanpeper
– 2 eiwitten
– snufje zout
– 1 el kokosbloesemsuiker
– 60 gr amandelschaafsel
– 3 takjes munt, de blaadjes
– 4 bolletjes citroensorbetijs*

* Het meeste sorbetijs is lactosevrij.


Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Neem 200 gr aardbeien om te gebruiken voor de saus. Verwarm de aardbeien met 2 eetlepels water en het vanillepoeder in een steelpannetje. Na 20 minuten zijn de aardbeien zacht en kun je er met de staafmixer een saus van maken. Breng de saus wat “spice” toe met de Pernod en de szechuanpeper. Laat de saus afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200°C.
Klop de eiwitten met wat zout schuimig en meng de kokosbloesemsuiker en het amandelschaafsel erdoor. Leg het amandelmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif voor 20 minuten in de warme oven. Om de vier minuten haal je de amandelen uit de oven, roer het mengsel dan even door. Op die manier krijg je niet één koek maar een amandelcrunch.

Snijd ondertussen de andere helft van de aardbeien (600 gr) door de helft. Hak de munt fijn.

Als alle onderdelen van het gerecht klaar zijn (en dat kun je prima klaarzetten!) verdeel je de aardbeien over de borden. Verdeel daar de aardbeiensaus en de munt over.
Leg op ieder bord een bolletje citroenijs en garneer de borden met de amandelcrunch.

You Might Also Like